Na vsebino

Polna žlica kulture

Obiskujte gledališča in likovna razstavišča, privoščite si koncerte in literarne večere, podprite kulturo in kulturne ustvarjalce. Uživajte v razkošni izbiri kulture kulturnih dogodkov in povežite kulturojih povežite s kulinarično ponudbo ter doživite, okusite, spoznajte zgodovinska mesta Slovenije.

Zgodovinska mesta Z z novim kulturnim abonmajem, zgodovinska mesta, začenjamo projekt sodelovanja in povezovanja kulture in turizma. Kulturnim doživetjem v zgodovinskih mestih dodajamo tudi kulinarična doživetja, saj je gastronomija del identitete zgodovinskih mest Slovenije. Kdor išče kulturo, najde tudi kulinariko. Tako smo zasnovali nov kulturno–-turistični produkt: – KULTURNO– - GASTRONOMSKI ABONMA »POLNA ŽLICA KULTURE«.

V kulturno–-gastronomskiem abonmaju povezujemo je povezanih 20 vrhunskih kulturnih dogodkov, gledaliških predstav, likovnih in muzejskih razstav, glasbenih in plesnih dogodkov in in literarnih večerov, ki bodo potekali v 19 zgodovinskih mestih. Pri njihovih izvedbi in pri katerih izvedbi sodeluje skoraj 250 nastopajočih ter 40 vrhunskih kuharskih mojstrov in njihovihs svojimi ekipami.

Izberemo lahko enega od treh kulturno–-gastronomski abonmajev:

  • Veliki abonma: POLNA ŽLICA KULTURE ponuja kar 20 velikih kulturnih doživetij v 19 zgodovinskih mestih: 3 gledališke predstave, 4 muzejske razstave, 2 likovni razstavi, 2 literarna večera, 1 plesni ter 7 izjemnih glasbenih dogodkov. Šest dogodkov je brezplačnih, vse ostale si zagotovite z enim samim nakupom.
  • Mali abonma: KROŽNIK ODBREGA DOBREGA OD KOROŠKE DO DOLENJSKE vključuje različne kulturne dogodke v 10 zgodovinskih mestih: Slovenj Gradcu, na Ptuju, v Slovenskih Konjicah, Celju, Šentjurju, Brežicah, Kostanjevici na Krki, Metliki, Novem mestu in Žužemberku.,
  • Mali abonma: KROŽNIK DOBREGA OD GORENJSKE DO JADRANA povezuje 9 zgodovinskih mest: Tržič, Jesenice, Radovljico, Kranj, Kamnik, Škofjo Loko, Idrijo, Koper in Piran.,

Ob nakupu doživetja kulture v kulturnem abonmaju nudimo tudi kulinarično doživetje. Vsak, ki bo poleg kulturnega abonmaja kupil tudi vsaj enega od menijev pri 40 priznanih gostincih, ki so partnerji kulturnega abonmaja, bo na ceno abonmaja dobil 10 % popust.

Zato z nakupom kulturnega abonmaja podprimo kulturo v zgodovinskih mestih.

Več o vsebini in nakupu kulturnega abonmaja zgodovinskih mest na www.zgodovinska-mesta.si

Združenje zgodovinskih mest Slovenije letos praznuje 20-. letnico skupnega delovanja, , ustanovljeno je bilo junija 2001 na pobudo županov Pirana, Ptuja in Škofje Loke, je bilo ustanovljeno junija 2001.

Zato je v abonmaju na voljo 20 kulturnih dogodkov abonmaja za 20 let Združenja, v vsaki od članic: v Brežicah, Celju, Idriji, na Jesenicah, v Kamniku, Kopru, Kostanjevici na Krki, Kranju, Metliki, Novem mestu, Piranu, na Ptuju, v Radovljici, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Šentjurju, Škofji Loki, Tržiču in Žužemberku.

PRAZNUJMO SKUPAJ – s kulturo, z izvrstno kulinariko, z zgodovinskimi mesti.

Vir: Združenje zgodovinskih mest Slovenije

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj