Na vsebino

Polnjenje bazenov

Prihaja čas, ko se bo povečalo število polnjenj bazenov.

Kot vsako leto se na nas obračate uporabniki z željo, da bi svoj bazen napolnili iz hidrantnega omrežja. Hidrantno omrežje je namenjeno izključno zagotavljanju požarne varnosti in se za druge namene uporablja res izjemoma - direktno polnjenje bazenov iz hidranta je tako prepovedano. Obenem bi imelo polnjenje iz hidranta negativne vplive na delovanje sistema in kvaliteto vode tudi za ostale uporabnike:

- pojav hidravličnega udara lahko poškoduje reducirne ventile, kar lahko naprej povzroči poškodbe na internih vodovodnih sistemih uporabnikov,

- slabša kvaliteta vode, ker se pri tem lahko dvignejo morebitne usedline v vodovodnem sistemu.

Najbolj enostavno in tudi prav je, da uporabniki polnite bazene iz interne vodovodne napeljave. Pri tem dobite tudi dodatni pozitivni efekt izpiranja in čiščenja interne inštalacije. Kapaciteta navadne kuhinjske pipe je približno dva kubična metra vode na uro.

Uporabnikom svetujemo, da pred in po polnjenju bazena popišete stanje vodomera in nam te podatke sporočite na tel. št. 07-30-61-660 ali preko e-pošte [email protected].

Na ta način bo strošek vode za polnjenje bazena v celoti na naslednji položnici, akontacije vnaprej pa bodo ostale nespremenjene.

Prosimo tudi, da nam polnjenje bazena predhodno najavite najmanj 24 ur pred polnjenjem, da povečane količine porabe vode ne obravnavamo kot morebitno okvaro na javni vodovodni napeljavi in se tako izognemo nepotrebnim intervencijam.

Vir: JP Komunala Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj