Na vsebino

Pomagajmo otrokom do šolskih potrebščin

Medtem ko šolarji brezskrbno uživajo na počitnicah, se za številne starše skrbi po zaključku šolskega leta šele dobro začnejo. Mnogi namreč že razmišljajo, kje bodo zbrali denar za nakup šolskih potrebščin za novo šolsko leto.

Prav zato je pred leti nastala pobuda za dobrodelni projekt »Veselo v šolo – nakup delovnih zvezkov«, s katerim že tretje leto zapovrstjo lajšajo vstop v novo šolsko leto otrokom iz socialno šibkejših družin. Projekt je namenjen otrokom, katerih starši delajo za minimalno plačo in jim nakup delovnih zvezkov ter ostalih potrebščin predstavlja velik finančni zalogaj, pa tudi otrokom iz enostarševskih družin in tistim staršem, ki ne morejo dobiti zaposlitve zaradi zdravstvenih razlogov.

»V prejšnjih dveh letih smo s skupnimi močmi pomagali okoli sto otrokom, ki so vključeni v projekt. Tako z delovnimi zvezki, potrebščinami in računalniki zaradi dela "na daljavo". Hvala, ker ste z mano in projektom od prvega dne. Stopimo skupaj za lepši in brezskrbnejši vstop v naslednje šolsko leto, za katerega vsi upamo, da bo lepše in boljše, kot je bilo minulo,« je zapisala vodja projekta Rozalija Geršič.

Prostovoljne prispevke lahko nakažete na transakcijski račun DPM Metlika, Partizanski trg 4, 8330 Metlika, na št.: SI56 02994-0253400140 s pripisom »Projekt delovni zvezki«.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj