Na vsebino

Pomagajmo pri nakupu delovnih zvezkov

Medtem ko šolarji brezskrbno uživajo na počitnicah, pa se za številne starše skrbi po zaključku šolskega leta šele dobro začnejo. Mnogi namreč že razmišljajo, kje bodo zbrali denar za nakup šolskih potrebščin za novo šolsko leto. Prav zato je Črnomaljka Rozalija Gršič sprožila pobudo za dobrodelni projekt »Veselo v šolo - nakup delovnih zvezkov«, katerega cilj je nakup delovnih zvezkov za učence od 3. do 9. razreda osnovne šole.

»Za projekt sem se odločila, ker iz lastnih izkušnjah vem, da so delovni zvezki največji finančni zalogaj za starše. Marsikdo se ob koncu šolskega leta v strahu sprašuje, kako bo zmogel. Projekt je namenjen otrokom, katerih starši delajo za minimalno plačo, otrokom iz enostarševskih družin in tistim staršem, ki ne morejo dobiti zaposlitve zaradi zdravstvenih razlogov,« pravi Rozalija, ki ima za sabo že kar nekaj uspešnih dobrodelnih projektov.

Za nakup delovnih zvezkov je odprta naročilnica v trgovini Dar dom v Črnomlju, kjer imajo tudi seznam otrok, ki so vključeni v projekt. Delovne zvezke bodo nato razposlali po šolah, kjer jih bodo učenci prevzeli.

Projektu, ki se bo zaključil z dobrodelnim koncertom 28. septembra in ga podpirajo vse tri belokranjske občine, sta se pridružila tudi Rdeči križ Metlika in Društvo prijateljev mladine Metlika.

Prostovoljne prispevke lahko nakažete na transakcijski račun DPM Metlika, Partizanski trg 4, 8330 Metlika, na št.: SI56 02994-0253400140 s pripisom »Projekt delovni zvezki«.

»Razliko denarja, ki bo ostal, bomo prišteli znesku izkupička od dobrodelnega koncerta in bo namenjen otrokom za šolo v naravi, izlete, ekskurzije in ostale storitve, ki jih je potrebno v šoli doplačati. Upam, da zberemo čim več sredstev in s tem omogočimo čim večjemu številu otrok brezskrben vstop v novo šolsko leto,« še pravi Rozalija.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj