Na vsebino

Pomembno obvestilo: Jutri začasna omejitev zračnega prometa

Vlada Republike Slovenije je z namenom zajezitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 prepovedala opravljanje zračnih prevozov v Republiki Sloveniji. Izvajanje rednih letalskih potniških povezav v EU prostoru z/na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana bo zato začasno ustavljeno, in sicer od 17. 3. 2020 od 00:00 do 30. 3. 2020 do 24:00. Mednarodni zračni prevoz iz držav ali v države, ki niso članice EU, pa je prepovedan od 17. 3. od 00:00 do nadaljnjega. Z morebitnimi novimi informacijami vas bomo seznanjali sproti.

Prepoved ne velja za tovorni promet, posebne zračne prevoze brez prevoza potnikov in posamezne lete državnih zrakoplovov, če izvajajo lete v humanitarne in zdravstvene namene.

Morebitne druge izjeme se bodo izvajale na podlagi odobritve ministrstva, pristojnega za infrastrukturo in ministrstva, pristojnega za zunanje zadeve.

Potnike obveščamo, da so vsi leti v omenjenem obdobju odpovedani. Vsem, ki bi morali v naslednjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča, svetujemo, da se za podrobnejše informacije obrnejo na letalskega prevoznika ali prodajno mesto, kjer so kupili letalske vozovnice.

Žal nam je za morebitne nevšečnosti. Začasnaomejitev zračnega prometa je v skladu z odločitvijo vlade RS nujen ukrep za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa.

Veselimo se, da vas na letališču ponovno pozdravimo, ko bo to mogoče!

Vir: Ljubljana Airport

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj