Na vsebino

Pomladna prireditev

”Tisti, ki opazuje lepoto Zemlje, najde zaloge moči, ki bodo zdržale, dokler bo trajalo življenje. Koliko simbolične, pa tudi prave lepote je v seljenju ptic, v plimi in oseki bibavice, v zvitih popkih, pripravljenih na pomlad. Nekaj neskončno zdravilnega je v ponavljajočih se pripevih narave -zagotovilo, da po noči pride zora in po zimi pomlad.”

RACHEL CARSON (1907-1964)

V metliškem vrtcu se veliko pogovarjamo o naravi in o varovanju Zemlje. Včeraj smo v telovadnici našega vrtca pripravili zanimivo prireditev za vse otroke.

Po končani prireditvi smo v večnamenskem prostoru vrtca uradno odprli fotografsko razstavo. Fotografije za razstavo so prispevali člani Foto kluba Črnomelj in starši ter otroci našega vrtca. Tema fotografij je povezana z naravo, saj smo starše poprosili, da nam prinesejo fotografije utrinkov iz narave. Člani Foto kluba pa so nam poslali fotografije iz svojih potepanj po različnih deželah sveta. Vabimo vas k ogledu, saj je razstava vredna ogleda.

Povabilu na prireditev in otvoritev razstave sta se odzvala člana Fotokluba Črnomelj Vinko Kukman in Andrej Jakljevič. Zahvaljujemo se jima za obisk.

Zahvaljujemo se tudi strokovnim delavcem vrtca, ki so vložili veliko truda v pripravo ter izvedbo prireditve in razstave.

Zemlja je kot lepa nevesta, ki za okras ne potrebuje draguljev, ki jih je obdelal človek, temveč je zadovoljna z zelenenjem svojih travnikov, zlatim peskom svojih morskih obal in dragocenimi kamninami svojih planin.

(Kahlil Gibran, misel iz knjige ČISTA AMBROZIJA)

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj