Na vsebino

Popoldne bo oblačno

Popoldne bo oblačno. V severovzhodnih krajih bo suho do večera, drugod bo občasno deževalo, močneje v zahodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, ki bo zvečer ponehal. Temperature bodo od 11 do 16, ob morju, na Goriškem in v vzhodni Sloveniji do 19 °C.

Ponoči bo dež, razen na severozahodu, ponehal. Zjutraj bo v severovzhodnih krajih delno jasno in ponekod po nižinah megleno. Drugod bo oblačno, na zahodu bo občasno deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, ob morju okoli 14 °C.

Jutri dopoldne se bo dež postopno razširil nad večji del Slovenije, le v Prekmurju bo lahko do večera še večinoma suho. Na Primorskem bom zapihal šibak vzhodnik ali šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, ob morju in na Goriškem do okoli 18 °C.

V noči na soboto bo dež ponehal. V soboto se bo na zahodu in v višjih legah delno razjasnilo, drugod bo ostalo pretežno oblačno. V nedeljo bo v zahodni Sloveniji ter v hribih delno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno in povečini suho.

Nad zahodnim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki se bliža našim krajem. Z južnimi vetrovi priteka k nam topel in vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj