Na vsebino

Poročila sta se pri 20 in 22 letih – poleti bosta praznovala 10-letnico

Simpatična in zgovorna zakonca Jelka in Jurij sta še mlada, a sta z roko v roki vseeno prehodila že skoraj desetletje zakona, ki je blagoslovljen s petimi otroki.

Jelka in Jurij prihajata iz Brežic. Stara 30 in 32 let, a bosta avgusta praznovala – pozor – že prvo “večjo” okroglo obletnico poroke – 10 let. Imata pet otrok, starih od osem let do petih mesecev; štiri dečke in hčerko. O tem, kako je bilo videti zakonsko življenje v študentskih letih in kako so se jima v dveh mesecih nepričakovano uresničile sanje s službo in parcelo, sta se med drugim razgovorila v prijetnem klepetu za Aleteio.

Ljubezen po telefonu

A do poroke še pridemo. Spoznala sta se sredi najstniških let na duhovih vajah. On je doma iz Brežic, ona je bila iz Črnomlja. Ona je obiskovala Škofijsko klasično gimnazijo, on pa brežiško gimnazijo. Zato sta se vsak večer slišala po telefonu. Še v časih, ko minute niso bile tako poceni.

Več besedila, fotografij in video posnetkov najdete na povezavi TUKAJ.

Vir: Aleteia

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj