Na vsebino

Potepanje po Beogradu

V petek, soboto in nedeljo smo se dijaki 2. aG in 1. ST Srednje šole Črnomelj družili z učenci 9. razredov OŠ Loka, Vinica, Dragatuš in Podzemelj. Skupaj smo se potepali po Beogradu.

Petkovo potepanje se je začelo v palačinkarnici na Splavu Keops, kjer smo si privoščili zajtrk. Nato smo si ogledali Hišo cvetja, "beograjsko Marakano" Stadion Rajka Mitića in muzej Crvene zvezde ter se sprehodili po centru mesta. Zvečer smo si v nekdanji Hali Pionir ogledali košarkarsko evroligaško tekmo Crvena zvezda- Bayern München.

V soboto smo najprej obiskali muzej iluzij, nato smo imeli delavnice na mednarodni fakulteti za dizajn in programiranje videoiger. Sledil je obisk teniškega centra Novaka Djokovića. Popoldan nas je vodič popeljal po Kalemegdanu in v Cerkev sv. Save. Zvečer smo nakupovali v največjem nakupovalnem centru Galerija v kompleksu Beograd na vodi ali pa smo si ogledali kinopredstavo.

Nedeljsko dopoldne smo raziskovali v Muzeju Nikole Tesle, sledil je obisk beograjskega knjižnega sejma. Ekskurzijo smo zaključili s kosilom na Skadarliji ter se siti in polni novih vtisov v poznih večernih oziroma zgodnjih jutranjih urah varno vrnili domov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj