Na vsebino

Potres in več popotresnih sunkov

Poročali smo že, da so seizmologi 50 kilometrov od Zagreba zaznali potres, ki so ga čutili tako v hrvaški prestolnici kot tudi po vsej Sloveniji.

Epicenter je bil v Petrinji, 50 kilometrov jugovzhodno od Zagreba in 13 kilometrov jugozahodno od Siska, potres je bil stopnje 5,1, navaja Urad za seizmologijo Agencije Republike Slovenije za okolje, medtem ko so na Evropsko-mediteranskem seizmološkem centru (EMSC) sporočili, da je šlo za potres stopnje 5,2.

Območje je medtem streslo več popotresnih sunkov, najmočnejši je bil ob 7.50. Po podatkih ESMC-ja je imel magnitudo 4,9 in žarišče 44 kilometrov jugovzhodno od Zagreba in 11 kilometrov jugozahodno od Siska. Med prvim in drugim močnejšim potresom so na območju Siska in Petrinje zaznali še popotresni sunek z magnitudo 1,8.

Po drugem močnejšem sunku hrvaški mediji poročajo o večji gmotni škodi, predvsem v Sisku. Na zgradbah v Sisku je videti popokane zidove in pročelja, porušene dimnike ter podobno. Prebivalci se bojijo morebitnih novih potresnih sunkov, poroča Hina.

Več fotografij in videoposnetko najdete na hrvaškem spletnem portalu Index.hr.

Vir: ARSO, Hina, Index

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj