Na vsebino

Povzročitelj nesreče krepko pijan in brez vozniškega dovoljenja

Policisti so bili včeraj okoli 16.30 ure obveščeni, da naj bi v Dolenjem Suhorju pri Vinici voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf zaradi izsiljevanja prednosti trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so črnomaljski policisti kršitelja izsledili.

Ugotovili so, da gre za 49-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus in ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,36 miligramov alkohola (2,8 promila).

Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon za omenjene kršitve določa globo v višini 2.450 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 21 kazenskih točk.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Preloke in Marindola včeraj prijeli 20 državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj