Na vsebino

Pozdrav iz Berlina!

Na Facebooku sem zasledila razpis za financiranje medijev v Beli krajini, seveda spletnega portala Radia Odeon ni bilo zraven.

Kot nekdanjo urednico in moderatorko slovenskih oddaj na Radiu multikulti v Berlinu, me je popadla sveta jeza in razočaranje.

Zakaj?

2009 je bil ukinjen Radio multikulti. Zakaj? Ker ni bilo nobene podpore politike! Deset let kasneje, pa bi imela tudi slovenska politika ponovno slovenski radio v Berlinu in celi Nemčiji. (1996 sem začela s štirimi minutami, leta 2009 pa sem imela polurne oddaje, brez podpore politike.)

A to ne gre tako, ko enkrat nekoga prezreš, mu porežes peruti, ga šikaniraš, ta ćlovek ne more več oziroma noče več!

In upam, prosim in rotim, da se kaj takega ne bi zgodilo tudi spletnemu portalu Radio Odeon.

Zakaj? Ta belokranjski radio nas povezuje, nas, po vsem svetu razkropljene Belokranjce!

Da, Belokranjci do konca svojih danof, tudi s pomočjo radia Odeon - lokalnih novic na spletu!

In morda še o tem, kako oz. bi lahko razmišljali politiki ob mojem pismu. "Če vam ta radio toliko pomeni, dragi Belokranjci po svetu; pa ga še sofinancirajte"! Da, dragi politiki, če bo treba, se lahko to tudi zgodi, a v tem razpisu, se ne gre samo za denar, ampak se gre v prvi vrsti za priznanje, za upoštevanje nekega dela in priznanje uspeha.

In še čisto za konec, leta 1996 sem pričela s svojo 4-minutno oddajo v slovenskem jeziku v Berlinu, brez ustrezne glasbe, brez vsega. Prvi, ki mi je ponudil konkretno roko je bil Aleksander Riznič in sicer mi je skopiral deset najaktulnejših CD-jev s slovensko glasbo. Na roko so bili napisani vsi naslovi pesmi, avtorji, založba - vse, kar rabiš za gemo.

Hvala, Aleksander in moje priznanje in podporo imaš in upam, da se bo tudi lokalna politika zbudila in ti dala tisto priznanje, ki si ga kot radijc in človek zaslužiš.

Hvala za vse in srečno!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj