Na vsebino

Poziv javnosti za predlaganje kandidatov za imenovanje Odbora za mlade v Občini Semič

Semič, foto: Alenka Snoj
Semič, foto: Alenka Snoj

Županja Občine Semič bo skladno s sklepom občinskega sveta Občine Semič imenovala Odbor za mlade v Občini Semič v mandatnem obdobju 2018 -2022 kot svoje posvetovalno delovno telo.

Odbor za mlade bo obravnaval predloge aktov in drugih odločitev iz pristojnosti občine, ki zadevajo mlade v občini. O njih bo oblikoval svoje mnenje in županji podal stališče s predlogom odločitve. Odbor za mlade lahko predlaga v sprejem odloke in druge akte, ki zadevajo področje mladih. Na ta način bodo mladi imeli možnost biti aktivno udeleženi pri odločitvah občinskih organov ter dajati predloge in pobude na odločitve, ki zadevajo njihovo življenje v smislu sodelovanja, posvetovanja in udejstvovanja.

Odbor za mlade bo imel predsednika in pet članov. Občinski svet je na 3. redni seji sprejel sklep, da bo predsednica Odbora članica občinskega sveta, Urška Banovec.

Kandidat mora imeti stalno prebivališče v Občini Semič. Prednost pri imenovanju bodo imeli mladi, ki na dan oddaje predloga za člana odbora še niso dopolnili 30. leta starosti.

Kandidate lahko predlagajo stranke in liste, zastopane v občinskem svetu Občine Semič ter javnost (posamezniki, društva, organizacije, …).

Rok za oddajo predlogov je torek, 12. februar 2019.

Predlog je potrebno oddati pisno na naslov Občina Semič, Štefanov trg 9, 8333 Semič ali na elektronski naslov [email protected] na predloženem obrazcu.

Predlogu je potrebno obvezno predložiti izpolnjen in podpisan obrazec »Podatki kandidata«.

Predloge bo zbirala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki bo oblikovala predlog sestave Odbora za mlade za mandatno obdobje 2018 – 2022 in ga posredovala županji v obravnavo in sprejem.

Obrazca za prijavo sta v prilogi spodaj.

Priponke

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj