Na vsebino

Poziv kulturnim društvom in posameznikom s področja kulturnih dejavnosti na območju Občine Semič za dostavo predlogov za imenovanje članov Sveta OI JSKD Črnomelj

Dne 3. 3. 2020 bo potekel mandat članom Sveta Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, zato je direktor sklada, na podlagi Zakona o Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (Uradni list RS, št. 29/2010) in Akta o ustanovitvi Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (Uradni list RS, št. 72/2010), pričel s postopkom konstituiranja novega sveta območne izpostave.

Akt o ustanovitvi Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (Uradni list RS, št. 72/2010) v 27. in 28. členu določa, da:

  • so sveti območnih izpostav posvetovalna telesa direktorja sklada znotraj posameznih območnih izpostav. Svet območne izpostave ima najmanj tri člane, ki jih imenuje direktor na predlog samoupravnih lokalnih skupnosti z območja, ki ga pokriva,
  • samoupravne skupnosti oblikujejo predlog na podlagi poziva kulturnim društvom, zvezam kulturnih društev ter posameznikom s področja kulturnih dejavnosti, ki delujejo v posamezni samoupravni lokalni skupnosti. Mandat članov traja štiri leta z možnostjo ponovnega imenovanja.

Naloge svetov območnih izpostav:

  • dajejo predhodno mnenje k programu dela ter letnemu poročilu območne izpostave, ki zadevajo njihovo območje,
  • dajejo predloge in pobude direktorju in nadzornemu svetu sklada za obravnavo vprašanj, ki zadevajo njihovo območje,
  • dajejo predloge in pobude za sklepanje pogodb z lokalnimi skupnostmi,
  • dajejo mnenja direktorju k izbiri uslužbenca za vodenje območne izpostave.

Delovanje sveta območne izpostave ureja Pravilnik o ustanovitvi svetov območnih izpostav Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (NS JSKD 10. 5. 2011).

V mandatnem obdobju 2016-2020 sta bila s sklepom o imenovanju članov v svet območne izpostave JSKD Črnomelj iz območja občine Semič imenovana Marija Stariha, Vajdova ulica 26 in Dušan Kofalt, Pod Primožem 26.

Kulturna društva ter posameznike s področja kulturnih dejavnosti na področju Občine Semič pozivamo, da podajo svoj pisni predlog za imenovanje kandidata v Svet OI JSKD Črnomelj, in sicer do vključno ponedeljka, 3. februarja 2020.

Predloge je potrebno oddati na priloženih obrazcih na način, da se v obrazec 1 »Predlog kandidata« vpiše predlog (lahko en predlog ali več, v tem primeru se obrazec kopira). Obvezno je potrebno predložiti tudi izpolnjen obrazec 2 »Podatki kandidata«. Predlogi se oddajo na naslov Občine Semič, Štefanov trg 9, 8333Semič ali na elektronski naslov: [email protected].

Priponke

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj