Na vsebino

Pozor! Prevara s telefonskim klicem

Eden od slovenskih operaterjev je ljubljansko policijsko upravo obvestil o pojavu wangiri klicev. Gre za klic, ki ga prejme uporabnik mobilnega telefona in se takoj po prvem zvonjenju prekine. Prejemnik klica misli, da gre za običajen zgrešeni klic, in ga vrne. A s tem se vzpostavi mednarodni klic, ki se obračuna po mednarodni tarifi. Klici so bili iz mednarodnega telefonskega sistema in aplikacije viber usmerjeni na končnega uporabnika slovenskega mobilnega omrežja.

Policija svetuje uporabnikom vseh mobilnih omrežjih, da v primeru zgrešenega klica, preden ga vrnejo, preverijo, ali jim je številka znana. »Če gre za daljšo številko iz mednarodnega telefonskega sistema, svetujemo skrajno previdnost pri vračanju klicev,« opozarjajo pri PU Ljubljana.

Tudi na Radio Odeon smo pred dnevi prejeli en tak klic in sicer iz države Vanuatu (med Fidžijem in Avstalijo, št. +678 ....) na katerega seveda nismo odgovorili, niti poklicali nazaj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj