Na vsebino

PP Metlika kot druga najboljša dobra praksa v policiji

Policistom PP Metlika je danes generalna direktorica policije podelila priznanje za odlično drugo mesto na natečaju za najboljšo dobro prakso v policiji v letu 2019. Projekt z naslovom Prometni kviz Na cesti nikdar nisi sam so pripravili metliški kolegi Igor Kraševec, Alen Polak, Jože Sudac in zunanja sodelavka, gospa Vladimira Škof iz Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Metlika.
Kviz je vsako leto uvrščen v program Teden otroka, ki poteka v Metliki. V znanju o prometu se pomerijo učenci 6. razredov, učenci 5. razredov pa pri kvizu sodelujejo kot gledalci navijači.
Vprašanja zajemajo področja pešcev, kolesarjev, prometnih znakov in križišč. Namen kviza je prispevati k prometni vzgoji mladih v zgodnjih letih in s tem doseči njihovo večjo usposobljenost za varno vključevanje v promet v različnih vlogah– kot pešci, kolesarji in pozneje kot vozniki.
Iskrene čestitke za "srebrno medaljo" in skrb za vzgojo vzornih udeležencev v prometu!

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj