Na vsebino

Pravljice ob lučki za moljčke

Novembrska srečanja knjižnih moljčkov za vseh pet skupin so potekala ob četrtkih v Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič. Družili smo se z dvema pravljicama, s pravljico o Nini, ki je obiskala čudežno deželo in o putki, ki je najraje na svetu brala knjige. V ustvarjalnici so otroci izdelali lučke iz odpadne embalaže in starih vezalk in jih bodo za vzdušje uporabljali pri branju knjig doma, ali pa se bodo udeležili pohoda z lučkami. Ugotovili smo, da so pravljice kot lučke, saj nam razsvetlijo temo v turobnih dnevih. S pravljicami potujemo v čudežne dežele in z njimi se učimo modrosti.

S projektom RADI PRIPOVEDUJEMO IN BEREMO PRAVLJICE, ki ga izvajamo v okviru knjižnih moljčkov, smo zaradi korone zaključili in ga zamenjali z novim projektom TUDI DOMA BEREMO IN USTVARJAMO.

Starši bodo doma otrokom brali pravljice in se o njih pogovarjali. Skupaj si bodo ogledali ilustracije in otroci bodo narisali risbico. Za vsako prebrano pravljico in narisano risbico bo otrok prejel nalepko – krono. Za pet zbranih nalepk bo na zaključni prireditvi knjižnih moljčkov prejel priznanje. Knjižničarji bomo starše seznanjali s knjižnimi novostmi in jim posredovali sezname kvalitetnih knjig ter jih seznanjali z e-viri, ki so dostopni v naši knjižnici.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj