Na vsebino

Praznični koncert zborovske glasbe 2022

Pojte, vsi zbori tega sveta!

Že 32 let obeležujemo svetovni dan zborovskega petja, ki skozi glasbo slavi solidarnost, mir in razumevanje.

Svetovni dan zborovskega petja obeležujemo drugo nedeljo v mesecu decembru. Praznujemo ga že od leta 1990, ko je predlog zanj na generalni skupščini svetovne zborovske zveze International Federation for Choral Music (IFCM) podal venezuelski skladatelj Alberto Grau. Od takrat je sodelovalo že več kot 15.000 zborov in več milijonov pevcev po vsem svetu.

V Črnomlju smo v soboto, 10. decembra 2022, izvedli Praznični koncert zborovske glasbe ob 32. mednarodnem dnevu zborovske glasbe. Nastopilo je 11 zborov iz Bele krajine in en zbor iz Kočevja. Skupno je, kljub odsotnosti pevcev zaradi bolezni, zapelo več kot 160 pevcev.

Osnovni namen tega dneva je, da v glasbi ne iščemo le oblikovne popolnosti in poustvarjalne lepote, ampak z združenimi močmi slavimo solidarnost, mir in razumevanje. Vsi zbori lahko sodelujejo tako, da se pripravijo na skupni koncert, na kateri je glavni poudarek na skupnem petju.

Po uri in pol trajajočem koncertu so se pevci med seboj družili v avli Kulturnega doma Črnomelj ob čaju, kuhanem vinu in pogači.

Hvala pevcem in zborovodjem za doživete nastope in že prijazno vabljeni na praznični koncert prihodnje leto.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj