Na vsebino

Praznični sejem pod kostanjem je uspel

Metlika je v soboto zažarela v soju prazničnih lučk. KUD Plac, TIC Metlika in Osnovna šola Metlika so namreč pod kostanjem pri Mladinskem centru pripravili Praznični sejem, na katerem so bili na stojnicah na voljo številni rokodelski izdelki, kulinarične dobrote, knjige, nakit in voščilnice. Živahno je bilo že ob 15. uri popoldne, s sejmom pa so zaključili ob 22.uri. Obiskovalci so se lahko posladkali s palačinkami, torticami, toplim čajem, kuhanim vinom in žganjem. Sejem je v sedmih urah obiskalo okrog 500 ljudi. Nekateri ponudniki so bili s prodajo svojih izdelkov zelo zadovoljni, drugi nekoliko manj. Vsekakor pa se je pokazalo, da so ljudje v prednovoletnem času pripravljeni porabiti tudi kakšen evro več, kot v preostalih dnevih v letu.

Tokrat so se predstavili ponudniki Boštjan Kočevar (izdelki iz konoplje), Martin Skoliber (keramika), Minka Kočevar (zelišča in pecivo), Kmetija Veselič (med in medenjaki), Kmetijska zadruga Metlika (penina in Poet), Manuela in Libitum Jewerly (nakit iz titana), Tatjana Flajnik (pleteni in kvačkani izdelki iz ovčje volne), Kmetija Pavlovič (malinovo vino in marmelade), Mihaela Štukelj (kvačkani izdelki za otroke), Založba Goga (knjigarna), Marica Stariha (voščilnice), Osnovna šola Metlika (posodice iz gline, darilne vrečke, voščilnice, kopalna sol, milo), KUD Plac pa je poskrbel, da so se obiskovalci lahko ogreli s toplimi pijačami in si privoščili kakšno sladico.

Nedvomno je vsak, ki je obiskal sejem, lahko našel kakšno primerno darilo za obdaritev svojih najbližjih. Organizatorji so z obiskom zadovoljni, zato bodo praznični sejem pripravljali tudi v prihodnje.

Vir: Turizem Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj