Na vsebino

Praznik KS Črnomelj

Tradicionalno se vsako leto pred praznikom Krajevne skupnosti Črnomelj dobimo pri spomeniku pri Vranovičih, saj je dogodek, ki se je zgodil v noči iz 11. na 12. avgust 1941, tudi uradno razglašen, kot datum praznika KS Črnomelj. Tudi včeraj smo se zbrali člani Sveta KS Črnomelj in Združenja borcev za vrednote NOB Črnomelj, kjer smo v prijetni družbi obudili in obeležili spomin na takratni ognjeni krst belokranjskih partizanov, ki so napadli vojaški vlak in italijansko stražo pri mostu na Vranovičih.

V krajši slovesnosti so spregovorili Jaka Birkelbach, predsednik KS Črnomelj, Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj in Jože Jerman, predsednik ZB za vrednote NOB Črnomelj. Na harmoniko je zaigral kleni Lado Lakner.
Dogodki pred 79-timi leti, ki so še vedno živi, so zaznamovali usodo vseh nas, da lahko danes živimo v svobodi in miru.

Kratek video zapis z dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

Praznovanje praznika KS Črnomelj se bo nadaljevalo v soboto, 22. avgusta 2020, ob 19. uri pod lipami na Gričku v Črnomlju s slovesnostjo v kateri bo nastopila Godba Črnomelj in nadaljevalo s koncertom priznane slovenske pevke.

Vabljeni.

Vir: KS Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj