Na vsebino

Praznovali dve čili 90-letnici

Slava Pezdirc (levo) in Marija Vraničar (desno). Foto: RK Metlika
Slava Pezdirc (levo) in Marija Vraničar (desno). Foto: RK Metlika

Marija Vraničar iz Čuril pri Metliki je 3. aprila dopolnila častitljivih 90 let. Gospa Marija je pri svojih letih izjemno aktivna, saj še vedno samostojno opravlja gospodinjska opravila ter neizmerno uživa pri delu na vrtu.

Rodila se je v številno družino na Grabrovcu, zato je od mladih let vajena skromnosti in delavnosti. Ljubezen jo je iz rodnega Grabrovca odpeljala v Čurile, kjer si je s soprogom ustvarila nov dom. Gospa Marija je vse življenje predana gospodinja, njen življenjski moto pa je: »Če imaš rad ljudi, te imajo tudi oni radi.«

Poleg družine, sorodnikov, sosedov in prijateljev, so ji vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Rosalnice in občinske organizacije Rdečega križa Metlika.

12. aprila pa je 90 let praznovala tudi Slava Pezdirc iz Primostka pri Metliki. Gospa Slava, ki si pri hoji sicer pomaga s palico, je še vedno nadvse aktivna. Dnevno spremlja družbenopolitično dogajanje, prebere vse časopise in revije, navdušeno rešuje križanke in sudoku ter se rada druži z ljudmi. Pravi, da jo dogodki po svetu, ki smo jim priča v zadnjem času, močno prizadenejo. V mladosti je bila članica številnih prostovoljnih društev in je rada priskočila na pomoč povsod, kjer je bilo potrebno.

Izjemno je ponosna na svojo družino, za katero pravi, da so zelo povezani. Ima tri otroke, tri vnuke in štiri pravnuke, ki jo ohranjajo mlado in veselo, posebno pa je ganjena in hvaležna za njihovo spoštovanje, ljubezen ter pomoč. In njen recept za čilost in dolgoživost? Kjer je volja, ni nič težko. Življenje je lepo, če te mladi razumejo in je v družini sloga. Družini, sorodnikom, prijateljem in znancem so se s čestitkami pridružili tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Podzemelj, občinske organizacije RK Metlika in Društva upokojencev Gradac.

Vir: RK Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj