Na vsebino

Pred semiškim martinovanjem ocenili mlada vina

Društvo vinogradnikov Semič je v soboto pripravilo tradicionalno ocenjevanje mladih vin. V oceno so letos prejeli 260 vzorcev, od tega 57 rdečih in 203 bela vina, kar je manj v primerjavi z lanskim letom, ko so ocenili 342 vzorcev. Prispele vzorce mladih vin so ocenile tri komisije pod vodstvom Ivanke Badovinac, Jureta Štalcarja in Gregorja Simoniča.

Naziv šampion ocenjevanja kot najvišje ocenjeno vino (18,13), je prejel rumeni muškat, ki ga je pridelala Antonija Kambič iz Semiča.

Šampion za vino belokranjec PTP je pripadel Vinski kleti Lipec s Kala pri Semiču, šampion metliške črnine PTP pa družini Mavretič iz Drašičev. Obe vini sta prejeli oceno 17,10.

Naziv kletar leta, ki ga podeljujejo za najvišje povprečno število točk štirih ocenjenih vin, med katerimi morata biti metliška črnina in belokranjec PTP, je s povprečno oceno 17,11 prejela družina Bahor iz Dragovanje vasi.

Podelitev diplom, plaket in razglasitev vinarja leta bo v sklopu 36. Martinovanja v Semiču potekala to soboto ob 18. uri v šotoru na parkirišču restavracije GP Cona.

Vse rezultate letošnjega ocenjevanja mladih vin v Semiču si lahko ogledate v spodnji priponki.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj