Na vsebino

Predstavitev glasbil – kitara

Danes se vam predstavlja navidezno tiha in nežna gospodična. Malce je sramežljiva do oseb, ki jih ne pozna. V začetku je tiha, ko pa začnejo prsti vse bolj spretno prebirati strune na njenem dooolgem vratu, pa se sprosti in lahko postane ognjevita kot španska bikoborka. To je kitara Mara, skrivnostna in ognjevita. Spada med brenkala, saj se na njenih 6 strun igra s prsti. Le prisluhnite Luki, ki vam jo bo predstavil in nanjo zaigral TUKAJ.

No, a ni skrivnostna? Ne mara ob sebi kričavih oseb in glasbil. Najraje je sama ali v družbi kake druge sestre kitare. Kitara Mara ima rada nežne in spretne prste, ki božajo in prebirajo njene strune. Lahko se druži z drugimi glasbili, a vseeno ne mara, da jo ti preglasijo. Kitaro v naši glasbeni šoli poučujejo trije učitelji: Aljoša, Janez in Tvrtko. Kitara Mara in učitelji se veselijo novih otrok s spretnimi in dolgimi prsti. A lahko Mara v tvojih rokah postane španska bikoborka?

Vir: GŠ Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj