Na vsebino

Predstavitev letošnjih metliških občinskih nagrajencev (video)

V športni dvorani OŠ Metlika je v petek potekala osrednja slovesnost ob metliškem občinskem prazniku. V video posnetkih, ki jih je pripravil Uroš Raztresen, si lahko ogledate kratke predstavitve letošnjih nagrajencev in video povzetek zaključenih občinskih projektov v letošnjem letu.

Ivanka Kraševec Prešern, častna metliška občanka

Za častno občanko Občine Metlika je bila imenovana Ivanka Kraševec Prešern, pionirka slovenske popevke, »belokranjski slavček«, pevka belokranjskih narodnih pesmi, v poznejšem obdobju odlična interpretka Dovžanovih in Burnikovih melodij in še posebej melodij moža Žana Prešerna, na besedila najbolj znanih slovenskih pesnic in pesnikov. Naziv častna občanka je prejela za velik prispevek k prepoznavnosti Metlike in Bele krajine skozi glasbeno in likovno umetnost, za prispevek k opaznosti in prepoznavnosti slovenske narodnozabavne glasbe in belokranjskih narodnih pesmi ter belokranjskih motivov na slikarskem področju.

Prostovoljno gasilsko društvo Suhor, prejemnik zlate plakete Občine Metlika za leto 2023

Plaketo Občine Metlika za leto 2023 je prejelo PGD Suhor, ki je letos praznovalo 90-letnico delovanja. Priznanje so prejeli za uspešno delovanje več generacij gasilk in gasilcev v 90-letni zgodovini društva ter prenašanje bogate gasilske tradicije iz roda v rod, za napredek in razvoj društva, za prizadevno in kakovostno delo z mladimi ter uspešno izvajanje javne gasilske službe in gasilskega poslanstva.

Maruša Šega - prejemnica srebrnega priznanja za delo na področju športa v letu 2023 kot perspektivna športnica

Tekmovalka Maruša Šega je kot športnica – lokostrelka, registrirana v tekmovalni evidenci nacionalne panožne zveze Lokostrelske zveze Slovenije. V letošnjem koledarskem letu je uspešno tekmovala v slovenskem 3D in AH pokalu. V mesecu avgustu in septembru se je kot tekmovalka v kategoriji U18 udeležila vse treh zunanjih državnih prvenstev. Na državnem prvenstvu v discciplini 3D in Arrowhead je postala državna prvakinja za leto 2023, na zunanjem tarčnem prvenstvu pa državna podprvakinja.

V ogled pa vam ponujamo tudi videoposnetek, v katerem so predstavljene letošnje naložbe v metliški občini:

Vir: Občina Metlika, foto in video: Uroš Raztresen

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj