Na vsebino

Predstavitev novega romana pisateljice Veste Vanell

V ponedeljek smo v Knjižnici Črnomelj pripravili predstavitev nove knjige belokranjske pisateljice Veste Vanell. Vesta se je ravno na ta dan, pred natanko trinajstimi leti, z Ljubljane preselila v majhno vasico v Beli krajini, v Rodine. Na robu vasi, ob gozdu, si je ustvarila domovanje, kjer v miru in tišini ustvarja. Leta 2011 je izdala knjigo MODRE DALJAVE, v kateri ima osrednjo vlogo jugoslovanska pevka Lola Novaković. V letošnjem letu pa je luč sveta ugledala njena druga knjiga. Gre za roman z naslovom Nikodema, namenjen tako mlademu kot odraslemu bralcu, vsebina pa je nekoliko fantazijska. Kot pravi Vesta, je knjiga oz. zgodba na nek način tudi kritika sodobne družbe.

Zgodba govori o deklici Nikodemi, ki živi skupaj z babico Neli globoko v belokranjskih gozdovih, in o dečku Domnu, ki deklico in babico čisto po naključju spozna. Obe sta malce posebni in zase pravita, da sta pravi coprneli, ki znata marsikaj začarati.

Vesti so bili v pomoč pri branju odlomkov učenci dramskega krožka iz OŠ Loka Črnomelj, in sicer Zara Kavčič, Brin Jugovič in Nejc Brodarič. Krožek deluje pod mentorstvom učiteljice Sonje Jerman, v pomoč pa jim je bila tudi njihova knjižničarka gospa Marija Špringer. Večer sta z belokranjskimi ljudskimi skladbami popestrila Leon Pavlinič in Žiga Majerle, učenca Glasbene šole Črnomelj, katera delujeta pod mentorstvom gospoda Antona Kralja.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj