Na vsebino

Pregled dogodkov na območju PU Novo mesto med 19. in 22. 2. 2016

Fotografija je simbolna
Fotografija je simbolna

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 113 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 332 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 24 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so 20. 2. na območju Bele krajine opravljali kontrolo prometa in ugotavljali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. V Trnovcu so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku kmetijskega traktorja in vozniku osebnega avtomobila. Traktorist je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola, voznik osebnega avtomobila pa 0,52 miligramov. V Črnomlju so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola.

V Črnomlju so ustavili voznika začetnika in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili strokovni pregled. Kršitelju, ki je opravljanje strokovnega pregleda odklonil, so policisti zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. O kršitvah 20-letnega voznika začetnika bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj