Na vsebino

Prenovljeno semiško poslovilno vežico predali namenu

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Občina Semič 28. oktobra praznuje svoj občinski praznik. Skozi ves mesec bodo namenu predali številne pridobitve letošnjega leta. Prvo izmed njih, prenovljeno poslovilno vežico na pokopališču sv. Duh v Semiču z urejeno okolico, so namenu slovesno predali danes.

Vežica pri sv. Duhu predstavlja poslednji poslovilni prostor večine Semičank in Semičanov. Po več kot 40-ih letih, odkar je bila predana namenu, je bila potrebna celovite obnove in nove zunanje ureditve z dvema nadstreškoma. Hkrati so povečali kapaciteto iz enega na dva prostora za pokojnika in žalujoče.

Rekonstrukcija objekta je obsegala prenovo sanitarij, čajne kuhinje, prostora za vzdrževalca, obnovljene so bile strojne in elektro inštalacije, streha, stavbno pohištvo in fasada. Korenito je bila preurejena tudi okolica objekta, nameščen sodoben sistem za odlaganje odpadkov ter prostor za pesek. Na zahodni strani objekta je bila na novo postavljena nadstrešnica nad poslovilnim platojem, na vzhodni strani objekta pa nadstrešnica pred sanitarijami ter čajno kuhinjo. Za lažji dostop do novega dela pokopališča je tlakovana pešpot. V kratkem bo nameščen še dodaten vodnjak ter pripravljen prostor za raztros pepela.

Celotna vrednost gradbenih in obrtniških del skupaj s projektno dokumentacijo, gradbenim nadzorom in nadzorom varnosti pri delu, znašala slabih 282 tisoč evrov.

Mrliško vežico, ki je bila v tem tednu tudi tarča vandalov, je na današnji slovesnosti blagoslovil župnik Luka Zidanšek. Županja Polona Kambič pa je skupaj s Samom Kavčičem, direktorjem Komunale Črnomelj, ki je upravljavec pokopališča in Danijelom Špinglerjem, direktorjem podjetja BGP gradnje, ki je bilo izvajalec del, vežico tudi uradno predala namenu.

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj