Na vsebino

Vandalizem v Semiču, dejanje vredno vseh obsodb

Poslovilna vežica na pokopališču sv. Duh v Semiču je bila v letošnjem letu deležna celovite rekonstrukcije in ureditve nadstreška nad poslovilnim platojem. Obnovljeni so bili vsi notranji prostori, streha, inštalacija, fasada, stavbno pohištvo, dodana javna razsvetljava, spremenjena zunanja ureditev. Skupna vrednost investicije je znašala 262.979,39 EUR; in še preden je bila investicija predana svojemu namenu so jo poškodovali vandali. Materialna škoda je ogromna, sanacija poškodb na vežici pa bo bremenila občinski proračun, ki ga polnimo vsi občani.

Poslovilna vežica, ki je prostor zadnjega slovesa večine občank in občanov, naj bi odražala spoštovanje do vseh pokojnih in tistih, ki jih bomo obiskovali, vendar iz priloženih slik ni videti tako, saj so le-te jasen dokaz neodgovornega in nespoštljivega ravnanja. Obsojanja vredno dejanje je bilo prijavljeno tudi na policijo.

Vsi v občini si želimo kulturnega in spoštljivega odnosa do javne lastnine. Zato občanke in občane prosimo, če so ali bodo v bodoče priča podobnim dejanjem, da to nemudoma sporočijo na policijsko postajo.

Le vsi skupaj lahko ohranjamo občino lepo, urejeno in varno za vse.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj