Na vsebino

Prešernove pesmi in slikarska razstava

V Semiču so včeraj v počastitev slovenskega kulturnega praznika slikarsko razstavo Anite Stupar pripravili člani Društva likovnih ustvarjalcev Semič.

Anita Stupar je postala članica Društva likovnih ustvarjalcev Semič že kmalu po končani osnovni šoli. S slikanjem se ukvarja že od malih nog. Pravi, da jo slikanje pomirja in ji predstavlja pobeg od realnosti. Že v prvih razredih je s svojimi risbicami opozorila nase in se je zato vključila v likovni krožek ter ostala aktivna vse do zaključka šolanja. Svojo prvo pravo slikarsko razstavo je kot dijakinja na svoji šoli imela že v drugem letniku, leto kasneje pa tudi v Kulturnem centru Semič. Zaradi ljubezni do ustvarjanja, pa hobija kljub številnim obveznostim ni opustila niti v času študija, tudi takrat je imela razstavo v semiškem kulturnem centru. Kasneje je razstavljala še v Kulturnem centru Dolenjske Toplice in lani v Sitarjevi hiši. Slikanje pa za Anito Stupar ni edini način umetniškega izražanja. Rada tudi šiva in reciklira stara oblačila, izdeluje nakit, kipari, izdeluje 3D modele.

Kulturni program so oblikovali v Kulturno-umetniškem društvu Jože Mihelčič Semič z nagovorom predsednice Nevenke Dragovan Makovec in recitacijami Prešernovih pesmi ter nastopom mlade pevke Tine Pezdirec, ki ji je leta 2021 v šovu Slovenija ima talent zmaga ušla le za las.

Prešernove pesmi so recitirali Samo Jurman, Anita Ogulin in Irena Plut. Program je povezovala Gaia – Lucija Malnarič.

Razstavo je odprla županja občine Semič Polona Kambič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj