Na vsebino

Preventivni ukrepi pri obiskih v SB Novo mesto

V Splošni bolnišnici Novo mesto so obiski ponovno dovoljeni, vendar z določrenimi preventivnimi ukrepi, ker je še vedno prisotna nevarnost vnosa koronavirusa v ustanovo:

− obiski so dovoljeni eni zdravi osebi za največ 15 minut enkrat tedensko,

− za obisk je potrebna predhodna najava na oddelku,

− dnevi za obiske so: vsak torek, četrtek in nedeljo, v času od 14.30 do 17. ure,

− vsak obiskovalec mora s seboj prinesti izpolnjen in podpisan anketni list, ki je dostopen na spletni strani in iz katerega je razvidno, da nima tipičnih znakov okužbe COVID 19, prav tako pa ni bil v stiku z znano okuženo osebo,

− v bolnišnico ni dovoljeno prinašati hrane in drugih prigrizkov,

− obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

Na porodniškem oddelku je pri porodu, prav tako po predhodnem dogovoru, poleg porodnice lahko prisotna zgolj ena zdrava oseba. Naknadni obiski so možni vsak dan oz po dogovoru z vodstvom oddelka. Obvezna je uporaba maske, ki si jo je potrebno nadeti pred vstopom v bolnišnico.

Na pediatričnem oddelku je po predhodnjem dogovoru možen obisk ene zdrave osebe vsak dan. Obvezna je uporaba maske, ki si jo je potrebno nadeti pred vstopom v bolnišnico.

Vir: SB Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj