Na vsebino

Pri Akrapoviču potrdili sodelovanje z nemškim velikanom

"Po tistem, ko smo jih ob premieri prenovljenega Golfa pred nekaj tedni zaman spraševali podrobnosti na temo sodelovanja s VW-jem, so zdaj vendarle uradno spregovorili o pomembnem partnerstvu." Tako piše v včerajšnji spletni izdaji Avtomanije, kjer nadaljujejo:

" V tem primeru gre za dogovor med obema podjetjema, ki vsebuje ekskluzivno dobavo izpušnega sistema R-Performance za prenovljeni Volkswagen Golf R, ki je na voljo izključno prek Volkswagna. V sodelovanju z inženirji podjetja Volkswagen R GmbH so zadnje pol leta pri Akrapoviču razvijali izpušni sistem iz titana za Golf R 2017, ki ga proizvajajo v Akrapovičevi tovarni v Črnomlju.

Za njegovo izdelavo so uporabili napredne in inovativne tehnologije, kot so hidroforming, proces globokega vleka in 3D-laserski razrez, ter dele, narejene v Akrapovičevi livarni (Akrapovič je edini proizvajalec izpušnih sistemov, ki ima svojo livarno titana). Izpušni sistem je bil tako razvit na podlagi najvišjih standardov, večkratna testiranja in analize zvoka pa so poskrbeli, da je izdelek zares vrhunski. A žal tudi tokrat pri Akrapoviču ne razkrivajo koliko dodatne moči prinaša omenjeni izdelek, že ob prvi premieri pa smo izvedeli, da je ta za 7 kg lažji od klasične verzije. Izpušni sistem zagotavlja brezhiben zvok pri vseh voznih načinih: pri običajni vožnji daje prijeten zvok, pri vožnji na odprti cesti pa poskrbi za prave dirkaške tone, ki se najbolj podajo na dirkališče. Značilni Akrapovičev zvok pride še posebej do izraza pri visokih vrtljajih in menjavi prestav, ko se zasliši navdušujoče pokanje.

»Gre za še en pomemben trenutek v Akrapovičevi zgodovini in veseli smo, da smo lahko njegov del. Volkswagen je želel poseben zvok za enega svojih ikoničnih avtomobilov, pri čemer je iskal inovativni in visokokakovostni izpušni sistem z edinstvenim zvokom, ki bi lepo dopolnil podobo Golfa R. Naše izkušnje ter inovativne tehnologije, najsodobnejši proizvodni procesi, napredni materiali in znanje, ki jih uporabljamo za oblikovanje idealnega zvoka, so bili tisti dejavnik, na podlagi katerega se je Volkswagen odločil, da nam zaupa izdelavo edinstvenega sistema z edinstvenim zvokom, zaradi katerega bo ta avtomobil izstopal. Gre za prvi izdelek v okviru tega sodelovanja in vsi smo nad njim zelo navdušeni. Kombinacija Akrapovičevega izpuha in Volkswagnovega Golfa R zagotavlja najboljši in najbolj navdušujoči zvok prisilno polnjenega štirivaljnega motorja, ki izpolnjuje nove predpise, ki so začeli veljati sredi leta 2016, in zelo smo veseli, da smo ga ustvarili skupaj z Volkswagnom,« pove Uroš Rosa, Akrapovičev izvršni direktor."

Vir: Avtomanija

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj