Na vsebino

Pridobili sredstva za promocijo destinacije Bela krajina

Razvojno informacijski center Bela krajina v sklopu katerega deluje DMO Bela krajina, ki skrbi za promocijo destinacije, je uspešno kandidiral na javnem razpisu za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2023, v okviru katerega bodo na spletni strani www.belakrajina.si vzpostavili spletno trgovino in izvedli promocijo destinacije na ključnih trgih.

Razvojno informacijski center Bela krajina je kot nosilec vodilne destinacije Bela krajina s prijavo projekta Promocija trajnostne turistične ponudbe destinacije Bela krajina v letu 2023 kandidiral na drugem prijavnem roku na omenjeni javni razpis, ki ga je v aprilu objavila Slovenska turistična organizacija. Namen razpisa je krepitev promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji kot splošne promocije zaokroženega območja, ki ga vodilna destinacija pokriva, s poudarkom na krepitvi promocije trajnostno naravnane turistične ponudbe in spodbujanju digitalne preobrazbe vodilnih destinacij. Projekt je sofinanciran v višini 90 odstotkov oziroma 21.000 evrov brez DDV.

Namen projekta je okrepiti promocijo trajnostne ponudbe turistične destinacije Bela krajina kot zelene turistične destinacije v okviru Slovenije in s tem doseči višjo prepoznavnost destinacije na domačem in tujih trgih, povečati število obiskov destinacije izven poletne sezone, s poudarkom na zahtevnemu obiskovalcu, s ciljem dviga prepoznavnosti Bele krajine kot zelene destinacije za HVT potrošnika. Preko promocije avtentične, trajnostno naravnane, aktivne ter butične ponudbe želijo povečati potrošnjo turistov v destinaciji, predvsem preko doživetij.

V sklopu projekta bo izvedena promocija destinacije na domačem in tujih trgih. S projektom bodo nadgradili tako spletno stran destinacije (spletna trgovina) kot tudi zeleno doživetje.

Skozi digitalno oglaševanje bodo nagovarjali obiskovalce na domačem trgu ter obiskovalce izbranih ključnih primarnih trgov (Hrvaška, Nemčija). Zasnovali in izvedli bodo interaktivno aplikacijo z nagradno igro in oglaševanje preko družbenih omrežij ter medijski zakup video oglaševanja (Google video). Z oglaševanjem so na domačem in tujih trgih pričeli v maju in nadaljevali skozi mesec junij, drugi del oglaševanja pa bodo izvedli v septembru in oktobru.

"S projektom bomo za celotno območje turistične destinacije izvedli promocijske aktivnosti, s poudarkom na krovnem motivu pobega v mistično in trajnostno Belo krajino. Gre za sporočilo, ki v nagovarja t. i. zelene raziskovalce, družine in pare saj so ti tisti, ki iščejo predvsem priložnosti za spoznavanje narave in kulturne dediščine, lahkotne aktivnosti in sprostitev. S promocijo želimo privabiti goste na obisk tudi v posezoni skozi zelena in avtentična doživetja ter turistične produkte z višjo dodano vrednostjo, ki direktno nagovarjajo interese naših obiskovalcev," so zapisali na RIC-u, kjer se v sklopu oglaševalske akcije osredotočajo tudi na zahtevnega obiskovalca, ki išče kakovostna, avtentična, raznolika in aktivna doživetja, mir ter osebne koristi v okviru butičnega turizma.

Z digitalno kampanjo nameravajo povečati število večdnevnih gostov izven glavne sezone, povezati ponudnike s skupno komunikacijo, poudariti "outdoor" doživetja in aktivnosti v naravi, poudariti zelena doživetja ter prepričati obiskovalce, da je Bela krajina njihova končna destinacija.

V okviru projekta bodo destinacijsko spletno stran nadgradili s funkcijo spletne trgovine s ciljem spletnega nakupa doživetij.

Vse naštete aktivnosti so skladne s strategijo razvoja turizma v destinaciji Bela krajina 2018-2022, strategijo slovenskega turizma za obdobje 2022-2028, strategijo digitalnega komuniciranja destinacije Bela krajina ter drugimi strateškimi dokumenti in raziskavami Slovenske turistične organizacije.

Promocija turističnih produktov je usklajena z nosilnimi produkti makroregije Osrednja Slovenija in Ljubljana, saj se vežejo na kulturo, krožna potovanja, gastronomijo, oddih in aktivno preživljanje časa.

Vir: DMO Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj