Na vsebino

Prijeli dva sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes nekaj pred 2. uro v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Albanije, je skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je v osebnem avtomobilu prevažal sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šest tujcev se je izreklo za državljane Pakistana eden pa za državljana Afganistana.

V bližini so kasneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, ki je vozil osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. V vozilu je prevažal tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so se izrekli za državljane Afganistana.

Oba državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z desetimi tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj