Na vsebino

Prijeli mladoletnega tatiča; v Metliki ostal brez avta

Črnomaljski policisti so bili v soboto nekaj po 18. uri obveščeni o tatvini iz prodajalne na Belokranjski cesti v Črnomlju, kjer naj bi storilec ukradel več artiklov in se s kraja dogodka odpeljal z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa so tatu izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 17-letnega osumljenca, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu ukradene predmete v vrednosti okoli 400 evrov in jih vrnili osebju prodajalne. Prav tako so mu zasegli osebni avtomobil Volkswagen passat in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili pristojno sodišče. Mladoletnika bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Za volanom pijan in brez vozniškega dovoljenja

Metliški policisti so v nedeljo okoli 8. ure med kontrolo prometa v Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen transporter. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,94 miligramov (1,96 promila) alkohola. Vozilo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj