Na vsebino

Prijeli so sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Metliški policisti so v noči na 16. 3. v Krmačini prijeli 11 tujcev (deset državljanov Afganistana in državljana Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ugotovljeno je bilo, da je tujce do meje med Hrvaško in Slovenijo z osebnim avtomobilom Volkswagen passat pripeljal 22-letni voznik iz Velike Kladuše. Postopek s sprovajalcem so prevzeli hrvaški varnostni organi.

16. 3. v jutranjih urah so policisti v okolici Semiča ustavili osebni avtomobil znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da sta dva državljana Pakistana v vozilu prevažala še tri državljane Indije, tri državljane Pakistana in državljana Mjanmara. Pet tujcev je bilo na zadnjem sedežu, še dva pa v prtljažniku. Sprovajalca z urejenim statusom v Italiji sta tujcem pomagala pri nezakonitem prehodu državne meje in jih skušala prepeljati v Italijo. Policisti so jima odvzeli
prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zasegli so tudi osebni avtomobil.

Poleg tega pa so policisti Policijske uprave Novo mesto med 15. in 18. 3. med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli kar 57 tujcev - 27 državljanov Pakistana, 12 državljanov Irana, devet državljanov Alžirije, pet državljanov Indije, dva državljana Maroka in po enega državljana Afganistana in Kitajske. Tujci so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Zapudje, Miklarji, Vukovci, Doblička Gora, Adlešiči, Miliči, Metlika in Mavrlen.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj