Na vsebino

Prijeli tatu goriva in tihotapca migrantov ter našli ukraden avto

Policisti so bili v petek nekaj po 20. uri obveščeni, da naj bi na bencinskem servisu v Črnomlju neznanec v cisterno na tovornem vozilu natočil tisoč litrov goriva in pobegnil brez plačila. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa izsledili vozilo, ki ga je osumljenec skril na območju Črnomlja. Izsledili in prijeli so tudi 22-letnega osumljenca. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli tovorno vozilo z ukradenim gorivom. Ugotovili so še, da je imel na vozilu nameščeni registrski tablici, ki ju je ukradel na območju Črnomlja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Našli ukraden avtomobil

Z dvorišča stanovanjske hiše v Semiču je prav tako v petek nekaj po 20. uri neznanec ukradel osebni avtomobil Volkswagen passat, letnik 1997, sive barve, registrskih oznak NM HM-247. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi. Novomeški policisti so v noči na soboto v Pogancih pri Novem mestu našli poškodovan ukraden avtomobil in ga zasegli. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče s pobegom in tatvine. Ukraden avtomobil so vrnili lastniku.

Vlomil v poslovne prostore

Na Ločki cesti v Črnomlju je v noči na petek nekdo vlomil v poslovne prostore ter ukradel denar, dokumente in bančno kartico s PIN kodo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode, s kasnejšimi dvigi gotovine na bankomatih pa še dodatnih 1.400 evrov.

Prijeli Sirca, ki je tihotapil Maročane

Policisti so med opravljanjem nalog na območju policijske postaje Črnomelj v petek okoli 15. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X1 nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 40-letni državljan Sirije v vozilu prevaža tri državljane Maroka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so pretekli konec tedna na območju Žuničev, Adlešičev, Miličev, Balkovcev in Preloke izsledili ter prijeli 34 državljanov Maroka, šest državljanov Alžirije in šest državljanov Afganistana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj