Na vsebino

Prireditev ob pričetku predšolske bralne značke

Danes so se otroci iz skupin MEDVEDKI, ČEBELICE, ZVEZDICE, SLONČKI in KRTKI zbrali v telovadnici na prav posebnem dogodku. V kotu telovadnice je bil pripravljen poseben kotiček – bralni kotiček.

Kaj menite, zakaj? Naj vam pomagamo. Po vsej Sloveniji se letos odvija Nacionalni mesec skupnega branja. V tem času pa je Društvo bralna značka Slovenije še posebej aktivno. V sodelovanju z podjetjem Droga Kolinske, ki posluje v sistemu Atlantic grupe, je vsem slovenskim vrtcem podarilo bralne nahrbtnike. Tudi mi smo danes na prireditvi ob pričetku PREDŠOLSKE BRALNE ZNAČKE prejeli bralne nahrbtnike ter knjige. Otrokom jih je predal priznani slovenski pisatelj Slavko Pregl.

Gospod Pregl je vse zbrane prijazno nagovoril in nam sporočil, da smo odrasli zgled mladim generacijam. Za vsako skupino je imel pripravljen nahrbtnik s knjižnim gradivom. Predstavnika iz vsake skupine sta prejela dragoceno darilo.

Vendar se naša prireditev tukaj še ni zaključila. Med nami sta bili še dve pomembni gostji. Gospa Vladka Škof iz Društva Prijateljev mladine Metlika in gospa Marta Strahinić iz Ljudske knjižnice Metlika. K nam nista prišli praznih rok. V vrečkah sta prinesli še knjige, za vsakega otroka eno. Gospa Vladka je nagovorila zbrane otroke in vzgojitelje. Zaželela nam je veliko smeha in veselja ter nas povabila na različne dogodke, ki so pripravljeni v naši občini v okviru praznovanja MESECA OTROKA. Nato je otrokom razdelila težke vrečke.

Društvo Prijateljev mladine Metlika in Društvo Bralna značka Slovenije sta ob pomoči podjetja Droga Kolinska otrokom našega vrtca podarili tudi lutkovno predstavo “Zakaj sem ajček”.

Otroke pa je obiskal ter jih obdaril z bralnimi ravnilci in paštetkami Raček Junior. Raček je bil deležen velike pozornosti. Za hip se je pomudil tudi v našem knjižnem kotičku. Nato je stopil med otroke.

Zahvaljujemo se vsem današnjim gostom za obisk in dragocena darila.

Spoštovani starši, ob dejstvu, da se veščina branja prenaša medgeneracijsko, se tudi vam iskreno zahvaljujemo za trud in spodbude ter sodelovanje. Knjižni nahrbtniki verjetno že romajo v vaše domove. Naj bodo skupni trenutki ob branju v veselje celotni družini.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj