Na vsebino

Prizidek k ZD Metlika v vladnem načrtu razvojnih programov

Vlada je v načrt razvojnih programov za obdobje 2022-2025 uvrstila 27 novih projektov. Gre za investicije na primarni ravni zdravstvenega varstva za letošnje in prihodnje leto, ki bodo sofinancirane na podlagi javnega razpisa, ki ga je izvedlo ministrstvo za zdravje. Med njimi je tudi izgradnja dvonadstropnega prizidka z ambulantnimi prostori in prenovljenim dostopom k Zdravstvenemu domu Metlika.

V sklopu naložbe bodo urejeni prostori za splošno in družinsko medicino, zdravstveno varstvo predšolskih otrok in mladine ter zdravstveno varstvo žensk z vso potrebno medicinsko in vgradno opremo.

Ocenjena vrednost investicije, ki naj bi jo zaključili jeseni prihodnje leto, znaša slabih 995 tisoč evrov, od tega bo ministrstvo za zdravje zagotovilo dobrih 593 tisočakov.

Kot so sporočili po seji vlade, je bilo predmet javnega razpisa sofinanciranje investicij novogradenj ali rekonstrukcije objektov, z vključeno opremo, namenjenih za izvajanje zdravstvenega varstva na primarni ravni.

Ministrstvo je že izdalo sklepe o določitvi višine sredstev za sofinanciranje prijavljenih investicij. Po uvrstitvi projektov v načrt razvojnih programov pa bo s prejemniki sredstev sklenilo pogodbe za dodelitev sredstev. Namen je zagotavljanje enakih pogojev za zadovoljevanje skupnih potreb prebivalcev.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj