Na vsebino

Priznanja in Pikini bralni gumbi za male knjižne molje

Pikina bralna značka poteka v Knjižnici Črnomelj in Krajevni knjižnici Semič v sodelovanju s Knjižnico Velenje že sedem let. Ob tej priložnosti nas na zaključni prireditvi vedno obiščeta knjižničarki iz velenjske knjižnice, ki s sabo pripeljeta čisto pravo Piko Nogavičko, naravnost iz velenjskega festivala, zraven pa si ogledamo predstavo.

Tudi letos je bilo tako. V ponedeljek smo imeli zaključno prireditev v zgornji avli Kulturnega centra Semič. Metka in Vesna, knjižničarki iz velenjske knjižnice, sta s seboj pripeljali simpatično Piko Nogavičko, ki je s svojo navihanostjo razveselila letošnje pridne bralce. Program smo pripravili v sodelovanju s KUD Zlata skledica. Pikini bralci so najprej sodelovali v Pikinem kvizu in pravilno odgovorili na vsa vprašanja. V nadaljevanju so si ogledali dve kamišibaj predstavi Ciciban posluša očetovo uro in Lisička je 'na modra zver.

Letos je bilo Pikinih bralcev kar 32, vsi so prejeli priznanja in bralne gumbe, ki jim jih je izročila Pika Nogavička. Pet bralcev je prejelo zlati gumb, kar pomeni, da za Pikino bralno značko sodelujejo že tretje leto zapored.

Dragi mladi bralci, kmalu bomo pripravili Pikin kotiček z novimi knjigami. Vabimo vas, da tudi v letošnjem šolskem letu 2022/23 sodelujete pri Pikini bralni znački. Oglasite se v Knjižnici Črnomelj ali v Krajevni knjižnici Semič. Ob vpisu prejmete lično beležko, kamor zapisujete vtise o prebranih knjigah ali kaj narišete. Drugo jesen nas bo Pika Nogavička prav gotovo obiskala. Tega se srčno veselimo!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj