Na vsebino

Priznanje Digitalna šola

Včeraj je v Kongresnem centru Celje potekala podelitev priznanj Digitalna šola v okviru mednarodnega Erasmus projekta z naslovom A-Selfie.

OŠ Belokranjskega odreda Semič se je projektu pridružila v šolskem letu 2020/21 in z vprašalnikom SELFIE izvedla posnetek stanja digitalizacije učnega procesa med učenci druge in tretje triade, učitelji in vodstvom šole. Primerjali smo ga z rezultati vprašalnika iz leta 2019/20, ki smo ga izvedli v okviru projekta Inovativna učna okolja, podprta z IKT. Rezultati so kazali na nadpovprečno uspešnost v digitalizaciji učnega procesa, zato smo bili vključeni v postopek pridobivanja priznanja Digitalna šola.

Od marca do septembra 2022 je potekalo zbiranje dokazov po različnih področjih, vključno s primeri dobre rabe. Konec januarja 2022 pa nas je kritični prijatelj, prof. Sašo Stanojev, obvestil o pridobitvi naslova Digitalna šola na vseh sedmih področjih: vodenje, poučevanje in učenje, nadaljnje izobraževanje in usposabljanje strokovnih delavcev, vrednotenje, sodelovanje in mreženje, infrastruktura in oprema, digitalne kompetence učencev.

Priznanje je odraz odličnega dela na šoli na tem področju v zadnjih 20 letih in je v slovenskem merilu zelo pomembno, saj smo ena izmed zgolj 15 šol v Sloveniji, ki ga je do sedaj prejela.

Vir: OŠ Belokranjskeg odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj