Na vsebino

Problem parkirišč pred vrtcem v Loki tudi v Slovenskih novicah

Danes je v Slovenskih novicah predstavljen dejanski problem parkirišč pred vrtcem in na kaj vse se nekateri zgovarjajo. Ne glede na to so redarji, kljub temu, da smo jih obvestili o peticiji že pred medijsko objavo, pred vrtcem še vedno pisali opozorila in kazni. Po 7. členu Odloka o medobčinskem redarstvu bi namreč promet lahko usmerjali in nadzirali. Če bi nekomu res šlo za spoštovanje zakona in varnosti bi bila parkirišča lahko že zdavnaj zgrajena.
Glede na izjave županje, da starši izzivamo, lahko samo rečem, da bi se lahko vsedli skupaj in našli rešitev, ne pa, da se išče izgovore in zavaja. Prav tako ni nobena rešitev, da se govori tako zaposlenim kot staršem, naj se znajdejo ali parkirajo pred gradom. In poleg tega ob vsaki priložnosti pošiljat redarje, da še naprej pišejo opozorila ali kazni tam, kjer občani nimajo druge možnosti parkiranja. Tukaj se je za vprašat, kdo je res tisti, ki napenja problematiko.
Podpise zbirajo tudi učitelji OŠ Nataše Milke Šobar, kjer se v zadnjih dneh soočajo z enakim problemom, kljub temu, da so v preteklosti že predstavili rešitev, vendar občina za to ni imela posluha.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj