Na vsebino

Proces, ki se začne z "lahko, ja"

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V spodnji avli Kulturnega centra Semič je včeraj potekalo predavanje in delavnica dr. Sabine Prah z naslovom Nimam časa izgoreti. Tema delavnice je bila izgorelost in dinamika, ki jo poganja ter strategije, ki so nam pri tem lahko v pomoč, vključno s čuječnostjo. Izvedli so tudi nekaj praktičnih vaj.

Izgorelost je stanje hude psihične in fizične utrujenosti, ki lahko ubije veselje do dela, druženja in celo družinskega življenja. Dovzetnost posameznika za izgorevanje se razlikuje. Nekateri podležejo določenim dejavnikom hitro, drugi sploh ne. Kako prepoznati sindrom izgorelosti, razvoj in posledice ter praktični prikaz tehnik samozavedanja in samoumirjanja je na predavanju predstavila univerzitetna diplomirana psihologinja, doktorica teorije navezanosti in travm ter učiteljica čuječnosti dr. Sabina Prah. Zaposlena je v Centru za krepitev zdravja ZD Črnomelj, v svoji zasebni praksi pa izvaja kognitivno-vedenjsko psihoterapijo.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj