Na vsebino

Prometna nesreča in ilegalen prestop meje

Fotografija je simbolna
Fotografija je simbolna

Metliški policisti so bili včeraj okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči v bližini Metlike.. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 45-letni voznik motornega kolesa BMW GS 1150 vozil po glavni cesti iz smeri Metlike proti Novem mestu. V desnem ovinku je med prehitevanjem kombiniranega vozila zapeljal preko levega smernega vozišča ne peščeno bankino in nazaj na levo smerno vozišče, kjer je izgubil oblast nad motorjem in padel. Hudo poškodovanega motorista in hudo poškodovano 48-letno potnico na motorju so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti Policijske postaje Metlika popoldan v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške. Med postopkom so ugotovili, da 58-letni državljan Hrvaške v avtomobilu prevaža dva državljana Sirije in družino - štiri državljane Afganistana. Državljane Sirije in Afganistana, ki nimajo dovoljenja za vstop in bivanje na območju Slovenije, bodo policisti po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Prostost so odvzeli tudi državljanu Hrvaške, ki je tujcem na območju Brezovice omogočil nedovoljen vstop v Slovenijo. S kazensko ovadbo ga bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj