Na vsebino

Prostovoljno delo v Indiji

Danes v Črnomelj in Semič prihajamo 4 prostovoljke – tudi ena domačinka, Črnomaljka – ki se (upajmo da) poleti odpravljamo na tri tedensko prostovoljno delo v Indijo.

V okviru programa POTA se, letos avgusta, odpravljamo na tri tedensko prostovoljno delo v Indijo - v vas blizu mesta Kolkata (oz. nam bolj znano ime je Kalkuta, kjer je delovala tudi mati Terezija).

Tri tedne bomo preživele na dekliški osnovni šoli Piali Ashar Alo, kar pomeni Luč upanja.

Šolo sta namreč leta 2008 ustanovila Slovenka Mojca Gayen in njen indijski mož Anup, v želji, da pomagata otrokom, ki prihajajo iz revnih družin ali so celo sirote, do izobrazbe, ki je žarek upanja za boljši jutri.

Prostovoljke bomo pomagale pri poučevanju, hkrati pa za dekleta izvajale različne športne, ustvarjalne, socialne delavnice in igre.

Odločile smo se, da kljub trenutnim razmeram v Indiji še naprej zbiramo sredstva in jih v celoti namenimo šoli Piali Ashar Alo. Našim gostiteljem bi rade tudi finančno pomagale pri delovanju šole, nakupu šolskih potrebščin in dograditvi šolskega objekta. Tudi, če s svojim prostovoljstvom na šoli ne bomo mogle pomagati.

Pri tem pa lahko pomagate tudi vi!

Danes bomo na Petrovem trgu v Črnomlju od 8. ure do 10.30, nato pa še v Semiču od 11. ure naprej na trgu pred cerkvijo sv. Štefana.

Vabljeni, da nas obiščete in spoznate ter darujete po svojih močeh. To bo še dodaten žarek upanja za dekleta v državi tretjega sveta.

Svoj dar lahko nakažete tudi na spodnji račun, z namenom Donacija POTA Indija.

Za vsak vaš dar in podporo se vam iskreno zahvaljujemo.

Lea, Mojca, Teja in Martina

Naziv: Katoliška mladina

Naslov: Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana

IBAN: SI56 0400 1004 6914 233

SWIFT: KBMASI2X

Sklic: SI00 001200

Koda namena: CHAR

Namen: Donacija POTA Indija

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj