Na vsebino

Prometno obvestilo - sprememba prometnega režima v Črnomlju

Zaradi prekategorizacije cest je spremenjen prometni režim pred mestom Črnomelj na regionalni cesti R1 216 (Črmošnjice – Črnomelj) in lokalni cesti LC 054410 (križišče obvoznice pri Lokvah).

Potek glavne ceste po novem sledi poteku regionalne ceste R1 216/1178, ki za naseljem Lokve v smeri Črnomlja zavije desno na obvoznico Črnomelj. Prav tako velja potek glavne ceste v obratni smeri.
Lokalna cesta LC 054411, ki pride iz Črnomlja od železniškega podvoza proti Lokvam, je v križišču z regionalno cesto R1 216/1178 (začetek obvoznice) sedaj stranska cesta!

S to spremembo je na lokalni cesti LC 054411 tudi prepovedan promet za tovorna vozila ali skupine vozil. Tovorni promet za smer proti Metliki in obratno je preusmerjen iz smeri Lokev desno na novozgrajeno črnomaljsko obvoznico, na prvem krožišču obvoznice levo po cesti LZ 054431 mimo kotlovnice na Čardaku, naravnost po cesti JP 556771 – U. Moša Pijade do trgovine DM, nato pa desno po prednostni cesti na Ulico 21. oktobra in proti semaforju do Kolodvorske ceste.

Prav tako je prepoved tovornega prometa v semaforiziranem križišču U. 21. oktobra in Kolodvorske ceste, na Kolodvorski cesti v smeri proti mestnemu jedru ter na drugem koncu Črnomlja v semaforiziranem križišču U. Staneta Rozmana in U. Lojzeta Fabjana -del R3-660, pri velikem mostu čez Dobličico, za smer proti mestnemu jedru.

Prosimo vse voznike in druge udeležence v prometu, da so posebej pozorni in upoštevajo novo, spremenjeno prometno signalizacijo!

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj