Na vsebino

Prva prireditev z manj odpadki potrebuje tvojo pomoč

RIC Bela krajina skupaj z društvom Ekologi brez meja letos začenja s prvimi koraki, s katerimi bo festival Jurjevanje v Beli krajini kot prireditev z manj odpadki stopal do cilja, da postane prireditev brez odpadkov.

Festival Jurjevanje je poznan kot najstarejši folklorni festival v Sloveniji, ki poteka v Črnomlju in privabi več kot 10.000 obiskovalcev. Letos bo potekal med 21. in 25. junijem 2017, z bogatim vsebinskim programom (program je na voljo TUKAJ).

K sodelovanju uvajanja Zero Waste aktivnosti lahko prispevate tudi vi kot prostovoljci. Organizator potrebuje predvsem pomoč pri podajanju informacij obiskovalcem na eko-otokih o pravilnem ločevanju odpadkov in na splošno o tem, kaj Zero Waste sploh je.

Za prostovoljce iz bolj oddaljenih krajev bo organizator poskrbel za namestitev in hrano. Prvo srečanje prostovoljcev bo že v četrtek, 15. junija!

Vse podrobnejše informacije dobite pri Kristianu Asaniju (M: 051 806 925), na njegov email pa se lahko prijavite v ekipo prostovoljcev: [email protected].

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj