Na vsebino

Prvi korak k Športnemu parku Metlika

Občina Metlika je v letošnjem letu izvedla postopek projektnega natečaja za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za arhitekturno, krajinsko-arhitekturno, konstrukcijsko, prometno in urbanistično zasnovo za izvedbo projekta Športni park Metlika (I. in II. faza) severno od obstoječe Osnovne šole Metlika. Sočasno je bil izbran tudi projektant – Arhitekturni biro Ravnikar Potokar, ki bo v prihodnjem letu izdelal projektno dokumentacijo za ureditev in izgradnjo Športnega parka Metlika (I. faza).

V petek sta direktor arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar, Robert Potokar in župan Darko Zevnik, podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo projekta Športni park Metlika – 1. faza.

V prvi fazi je predvidena ureditev atletskega stadiona s šestimi tekaškimi stezami in nogometnim igriščem za trening, pripadajočimi tribunami, parkirišči in sprehajalno / trim stezo. Druga faza predvideva izgradnjo nogometnega igrišča za tekme s pripadajočimi tribunami in spremljevalnim objektom, rokometno in košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko na mivki, gibalni par in zunanji bazen z možnostjo nadkrijta.

S športnim parkom bodo v Metliki pridobili nove zanimive programe za vse generacije občanov.

Urbanistično arhitekturno zasnovo po fazah si lahko na panojih ogledate v sejni sobi Občine Metlika.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj