Na vsebino

Prvi september vznemirljiv dan tudi za dijake

Prvi september je tako kot za osnovnošolce vznemirljiv dan tudi za okoli 82.000 dijakov, ki so po počitnicah znova sedli v šolske klopi. Danes so imeli večinoma le srečanja z razredniki in delitev učbenikov. Za številne srednješolce pa je bilo najpomembnejše to, da so se lahko znova srečali s sošolci in drugimi prijatelji.

Mladostni vrvež in razposajenost sta odmevala tudi po hodnikih Srednje šole Črnomelj, kjer so pripravili sprejem za dijake prvih letnikov. Klopi edine belokranjske srednje šole je letošnjem šolskem letu zasedlo 68 novincev, od tega 34 gimnazijcev, 30 dijakov v programu strojni tehnik in štirje novinci v programu oblikovalec kovin – orodjar.

Novincem, za katere je lahko prehod iz osnovne v srednjo šol lahko tudi precej stresen, je v pozdravnem nagovoru veliko novih izzivov in znanj zaželela ravnateljica Darja Bremec.

Dijaki so si ogledali prostore šole, zdaj pa bodo imeli dva dni časa, da si pripravijo vse potrebne šolske potrebščine, saj se v ponedeljek začne reden pouk.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj