Na vsebino

Prvič po 4. marcu: včeraj nobene potrjene koronavirusne okužbe

Včeraj, 2. maja, so v Sloveniji opravili 500 testov na okužbo z novim koronavirusom, ob čemer niso potrdili nobene nove okužbe. Je pa covid-19 medtem terjal dve novi smrtni žrtvi.

Število okuženih z novim virusom v Sloveniji od včeraj ostaja nespremenjeno: 1.439 oseb, število žrtev pa se je povzpelo na 96.

Trenutno se v bolnišnicah zdravi 59 oseb, na intenzivni negi je 21 bolnikov. V domačo oskrbo so včeraj odpustili dve osebi, je sporočila vlada.

Včerajšnja sobota prvi dan po 4. marcu brez nove okužbe

Prvo okužbo z novim koronavirusom so v Sloveniji potrdili 4. marca, nato je v naslednjih dneh število potrjenih okužb naraščalo in naslednjih tednih nihalo, večinoma okoli nekaj deset, poroča STA. V zadnjem tednu pa so vsak dan potrdili med pet in 11 novih okužb. Sobota je bila prvi dan po 4. marcu, ko na testiranjih niso potrdili nobene nove okužbe.

Tudi število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 se v zadnjih tednih večinoma zmanjšuje, v zadnjih treh dneh se je gibalo okoli 60. V soboto je bilo, po vladnih podatkih, zaradi te bolezni v bolnišnicah 59 oseb, kar je ena oseba manj kot dan prej.

V Sloveniji so do zdaj skupno opravili 55.520 testiranj na novi koronavirus in potrdili 1439 okužb.

Jutri vnovični zagon nekaterih dejavnosti

V luči dobre novice bo jutrišnji ponedeljek prinesel vnovični zagon nekaterih dejavnosti, ki so bile prekinjene zaradi epidemije novega koronavirusa: med drugim bo znova dovoljena strežba na terasah in letnih vrtovih gostinskih lokalov, odprle se bodo lahko določene trgovine, spet bodo obratovali frizerski saloni. Vračajo se tudi maše z verniki. A zaščitni ukrepi ostajajo.

Še v tem mesecu je pričakovati, da bodo spet začele delati tudi zobozdravniške ordinacije. Končno odločitev o tem, kdaj konkretno se bo to zgodilo, bo glede na epidemiološke podatke sprejel minister za zdravje Tomaž Gantar. Medtem pa je stroka pripravila smernice za varno delo v zobozdravstvu, ki pa ne bo več takšno, kot je bilo pred epidemijo.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj