Na vsebino

Prvoaprilska: Črnomaljska županja sprejela pobudo civilne iniciative

Včerajšnja novica o spremembi parkirnega režima v črnomaljskem mestnem jedru je, na žalost, samo prvoaprilska šala.

Res pa je, da smo na Občino Črnomelj vlogo za spremembo cenika vložili v zadnjem tednu pred volitvami za župana/županjo. Takrat nam je bilo tudi obljubljeno, da bo gradivo s podpisi, ki smo ga posredovali na naslov Občina Črnomelj, obravnavano na eni prvih sej občinskega sveta. Od takrat je minilo leto in pol, civilna iniciativa pa ni dobila nikakršnega odgovora. Nič. Niti z besedo.

Kolikor vemo, svetniki tega gradiva niso ne videli, ne obravnavali. Vsaj v zapisnikih z občinskih sej tega podatka nismo našli. Se pa je pred kratkim nekaj le spremenilo: iz brezplačnih 15 minut parkiranja je bil brezplačen čas podaljšan na 30 minut. Razlog za to najdete v zapisniku ene od občinskih sej; verjetno vam je jasno - ni povezan s pobudo civilne iniciative.

Torej, včerajšnja "novica" je bila "prvoaprilski nateg", vendar bi bila lahko s čisto malo dobre volje tudi "prava" novica. Vsi podatki so bili resnični, tudi predlog cenika in cenik, ki smo ga prenesli iz Pirana je "pravi" cenik.

Se tudi vam poraja vprašanje: "Ali je res tako težko prisluhniti občanom?"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj